TTCO in de gazet!

Op 16/02/2024 werd ons pingpongclubje eventjes in de kijker gezet in de Krant Van West-Vlaanderen. Hieronder vinden jullie het bewuste artikel. Dat er sprake is van een positieve flow is het minste wat je kunt zeggen. Dankjewel aan jullie, leden! 

Lees meer »

Provinciale jeugdliga 2023-2024 - fase 2

Vijf Oostkampse jeugdspelers zakten op zondag 21/01 opnieuw af naar de sporthal Schiervelde in Roeselare voor de tweede fase van de jeugdliga. Stuk voor stuk legden Mauro, Andreas, Anthony, Tiebe en Aaron een sterk parcours af. Kers op de taart was natuurlijk de nieuwe poulewinst van Andreas (nu in Heren 5).  Dank ook aan papa Kristof voor zijn aanwezigheid en aan papa Pieter voor het vervoer.

Lees meer »

Marsepein-dubbeltornooi 2023-2024

Ook dit seizoen stond onze letterlijk meest gesmaakte traditie op het programma: op maandag 15/01 tekenden 18 spelers present voor ons jaarlijkse marsepein-dubbeltornooi. Ook dit jaar werd er gespeeld met wisselende partners, waarbij de speler met de meeste gewonnen sets uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal ging.

Lees meer »

Competitie 2023-2024 – evaluatie heenronde

Wat voorafging: de voorbereiding van het seizoen begon een beetje in mineur: Wietse en Jürgen, twee van onze hoogst geklasseerde spelers,  besloten om andere oorden op te zoeken. De door onze B-ploeg afgedwongen promotie kwam hiermee op de helling te staan: het leek zinloos om deze ploeg in derde provinciale te laten uitkomen met lager gerangschikte spelers. Als kampioen in vierde provinciale blijven spelen was echter reglementair onmogelijk…De knoop werd uiteindelijk doorgehakt en er werd beslist om volledig opnieuw te beginnen…in vijfde provinciale. Door het grote aantal enthousiaste beginnende (jeugd)spelers gingen we bovendien van start met een C-ploeg.

Lees meer »

Clubtornooi 2023-2024 – tweede fase

Fase 2 van ons clubtornooi ging door op maandag 20/11 en opnieuw noteerden we met 25 deelnemers  een talrijke opkomst. Er werd gespeeld in 5 poules van 5 spelers, telkens naar 4 sets. Ook een gelijkspel behoorde dus tot de mogelijkheden. Voor iedere gewonnen set werd een punt toegekend. Danny, Kyandro, Justinn, Luka en Victor slaagden daar het best in en werden zo de winnaars van de avond.

Lees meer »

Provinciale jeugdliga 2023-2024 - fase 1

Op de eerste fase van de provinciale jeugdliga dit seizoen waren 4 Oostkampse spelers present. Allevier kwamen ze uit in de reeks Heren 6, waar zij in een poule met 9 spelers belandden. De vele wedstrijden deerden onze spelers niet. Allevier kwamen ze sterk voor de dag. Andreas en Mauro slaagden er zelfs in om hun poule te winnen. Anthony en Maxime eindigden op een knappe vierde plaats.  

Lees meer »

Clubtornooi 2023-2024 – eerste fase

Op 02/10/2023 waren er maar liefst 27 spelers aanwezig op de eerste fase van ons clubtornooi. Onder hen ook 9 nieuwelingen. Zoals steeds werden alle spelers onderverdeeld in 5 poules, volgens hun niveau. Ook nu gebeurde de puntenverdeling op basis van het aantal gewonnen sets, eventueel aangevuld met bonuspunten. Nicolas, Chris, Pascal, Aaron en Leon kroonden zich uiteindelijk tot (poule)winnaars van de avond. Voor deze prestatie werden zij nog eens met een extra bonuspunt beloond.

Lees meer »

Kennismakingsmiddag 2023

De kennismakingsmiddag op 20/09/2023 was opnieuw een succes. 14 deelnemers kregen op speelse wijze een eerste kennismaking met onze sport. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van diverse tafelopstellingen en onze tafeltennisrobot. De middag werd afgesloten met een minitornooi. 

Lees meer »

Clubkampioenschappen 2022-2023

Traditioneel zoekt onze club haar clubkampioenen op het einde van het seizoen en dat was ook dit keer niet anders. Op 15/05 was het de beurt aan de jeugd en de veteranen. Op 22/05  stonden de titels voor de niet-geklasseerde en de geklasseerde spelers op het spel. In alle tornooien merkten we dat de spelers die dit seizoen het best op dreef waren ook nu succesvol waren.

Lees meer »

Clubtornooi 2022-2023 – derde fase

Door omstandigheden bleef ons clubtornooi dit seizoen beperkt tot 3 fases. Meteen was dus ook de eindwinnaar gekend. Deze derde fase ging door op 24/04 met 18 deelnemers, onderverdeeld in 3 poules. Tegen Wietse is momenteel heel weinig kruid gewassen. Hij won na de eerste twee fases ook fase 3 in de eerste poule. Chris werd opnieuw primus in poule 2. Tiebe kon zich deze keer onderscheiden in poule 3.

Lees meer »

Competitie 2022-2023 – evaluatie terugronde

Onze B-ploeg stond halverwege al aan kop. In de terugronde kwam ze nog straffer voor de dag en won al haar partijen. Deze ploeg is dan ook de meer dan terechte kampioen in haar reeks. Voor TTC Oostkamp de eerste titel in vijftien jaar tijd! In het merendeel van de partijen overrompelde zij haar tegenstander. Derde provinciale wordt dan ook een mooie uitdaging. 

Lees meer »

Marsepein-dubbeltornooi 2022-2023

Na twee coronajaren organiseerde onze club dit seizoen opnieuw haar marsepein-dubbeltornooi. We telden 12 deelnemers en de 6 hoogst gerangschikte spelers werden per gekoppeld aan een lager gerangschikte speler. De individuele gewonnen sets bepaalden de eindwinnaar. Het was uiteindelijk Liam die met de hoofdprijs ging lopen na 17 gewonnen sets.

Lees meer »