interclub-competitie

Algemeen

Wanneer? wordt ieder seizoen gespeeld van half september tot half april, de wedstrijden gaan steeds door op zaterdag. De thuiswedstrijden worden steeds gespeeld op zaterdagavond om 19u in de Valkaart.

Hoeveel keer? De wedstrijden worden afgewerkt met een heenronde (voor Nieuwjaar) en een terugronde (na Nieuwjaar). Het aantal competitiematchen is afhankelijk van het aantal ploegen in de reeks.     

Wat houdt dit in? Iedere ploeg bestaat uit 4 spelers. Iedere speler speelt per competitiematch 4 individuele wedstrijden tegen de 4 spelers van de andere ploeg. Zo wordt een einduitslag bekomen van 16-0 tot 8-8.

Wie en vervoer? Op woensdag voor de wedstrijd deelt de interclubverantwoordelijke de ploegopstelling mee. Bij uitwedstrijden wordt ook een chauffeur aangeduid. Bedoeling is dat de verplaatsing gezamenlijk wordt gemaakt. 

Seizoen 2023-2024

In het seizoen 2023-2024 nam onze club met 3 ploegen deel aan de provinciale interclub-competitie: onze A-ploeg komt uit in derde provinciale (reeks B met 11 ploegen), onze B- en C-ploeg krijgen een plaatsje in dezelfde reeks in vijfde provinciale (reeks A met 12 ploegen).

Seizoen 2024-2025

In het seizoen 2024-2025 worden opnieuw 3 ploegen ingeschreven. Na de titel van de B-ploeg voorzien we zowel in derde, vierde als vijfde provinciale telkens 1 ploeg.