Competitie 2023-2024 – evaluatie terugronde

Gepubliceerd op 21 april 2024 om 16:22

Opdracht meer dan volbracht! Wellicht is dit beste omschrijving na het voorbije seizoen. De B-ploeg is er immers met verve in geslaagd om haar plaats in 4de provinciale terug in te nemen.  Na de vrijwillige stap terug eind vorig seizoen was dit eigenlijk een must, maar het feit dat er dit seizoen enkel voor de kampioen een promotie was weggelegd gaf toch een beetje spanning.  Uiteindelijk werd de missie met overmacht volbracht: de ploeg won al haar wedstrijden en werd met het maximum van de punten (66) afgetekend kampioen in vijfde provinciale! Proficiat Jan, Dirk, Rozy, Kyandro, Danny en Andreas! Kapitein Jan wint daarbij trouwens ook het regelmatigheidscriterium van deze reeks met winst in 92% van zijn wedstrijden.

In een toch niet zo makkelijke reeks (3de provinciale A) kende ons  A-ploeg een al bij al rustig seizoen, ondanks het vertrek van twee sterkhouders. Met 10 zeges en 1 gelijkspel eindigde ons eerste viertal uiteindelijk op een mooie 5de plaats met 41 punten. Van de basisploeg  kende vooral kopman Eddy (D0) een meer dan degelijk seizoen, met winst in maar liefst 85% van zijn wedstrijden. Hij eindigt daarmee als eerste D-speler in het regelmatigheidscriterium van deze reeks. De resultaten van Wouter, Steven en Maarten waren iets wisselvalliger. Zij moeten klassementsgewijs een stapje terug zetten. Vaste invallers in deze ploeg waren trouwens Rozy en Danny. Bijwijlen zorgden zij voor 

Onze nieuwe C-ploeg – met jeugdspelers - kwam uit in dezelfde reeks als de B-ploeg en sloot uiteindelijk haar eerste seizoen af met een schitterende 6de plaats. Er werd 11 keer gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld, goed voor 42 punten. Achteraf gezien blijkt de oprichting van deze ploeg een gouden zaak. De jeugdspelers die hierin aantraden boekten immers stuk voor stuk een grote vooruitgang.

Deze vooruitgang weerspiegelt zich ook in de klassementen voor het komende seizoen: Andreas wordt volgend seizoen meteen als E4 gerangschikt. Aaron, Anthony, Mauro en Tiebe worden beloond met een E6-klassement. De inzet van onze nieuwe jeugdtrainer Nicolas is hierbij niet te onderschatten!  Naast deze jeugdspelers stijgen trouwens ook onze 'super-sub Igor (naar E2), Kyandro en Yves (allebei naar E4) van klassement! Proficiat en doe zo voort!

De volledige rangschikking vinden jullie op de link naar de competitiewebsite onder 'activiteiten'.

De ‘goe bezig’-stand werd dit seizoen volledig gedomineerd door Andreas, die met zekerheid de grootste sprong vooruit zet.  Mauro en Jan eindigen op plaats twee en drie.  Voor de volledige 'goe-bezig'- stand kunnen jullie terecht op de 'hall-of-fame'-pagina.    

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.