Clubtornooi 2023-2024 – tweede fase

Gepubliceerd op 21 november 2023 om 17:02

Fase 2 van ons clubtornooi ging door op maandag 20/11 en opnieuw noteerden we met 25 deelnemers  een talrijke opkomst. Er werd gespeeld in 5 poules van 5 spelers, telkens naar 4 sets. Ook een gelijkspel behoorde dus tot de mogelijkheden. Voor iedere gewonnen set werd een punt toegekend. Danny, Kyandro, Justinn, Luka en Victor slaagden daar het best in en werden zo de winnaars van de avond.

 In poule 1 demonstreerde Danny met 15 keer setwinst zijn goede vorm van de laatste weken. Eerste achtervolger Ronny schreef 11 setjes op zijn naam. Maarten en Igor zagen hun prestaties beloonden met respectievelijk 7 en 5 gewonnen sets. In deze loodzware poule trok ook Chris toch 2 keer aan het langste seteinde.

Waar hij in de vorige fase nog nipt Chris voor zich moest duidelijken, was Kyandro dit keer wel aan het feest in poule 2. Met 12 gewonnen sets bleef hij dit keer in eerste instantie Andreas (10 sets) voor.

Beide spelers lijken de laatste weken grote stappen vooruit te hebben gezet. Deze poule verliep trouwens razend spannend: Yves (9 sets) en Johan (8 keer setwinst) moesten eigenlijk nauwelijks onderdoen. Bij al dat pingponggeweld betaalde Kevin vooral veel leergeld. We noteren voor hem voor deze avond een eerreddende gewonnen set.  

In poule 3 werd het een ‘close finish’: uiteindelijk haalde Justinn het nipt van Mauro (13 gewonnen sets vs. 12). Met 10 gewonnen sets kon ook Pascal terugkijken op een geslaagde avond. Dat was eigenlijk ook het geval voor jeugdspeler Maxime, die zijn optreden beloond zag met 5 gewonnen sets. Wellicht de meest ongelukkige speler van de avond was Lowie die de strijd moest staken met een blessure.

Nieuweling Luka greep de macht in poule 4: met 14 gewonnen sets kon niemand hem van de overwinning in de poule houden. Lander legde met 10 setzeges beslag op de tweede plaats. Ook de drie andere deelnemers lieten zich niet onbetuigd, al werd dit niet altijd beloond met setwinst: Emile kwam 7 keer tot scoren, Leon 6 keer en Alexander 3 keer.

Ook in poule 5 kwam er een nieuweling als winnaar uit de bus. Victor wist 14 sets te veroveren en bleef zo nipt Aidan voor, die bij 12 sets mocht juichen. Jules en Cériel waren goed voor elk 7 gewonnen sets.

Pepijn weerde zich dapper, maar werd hiervoor echter deze keer niet beloond met een set.

In de voorlopige tussenstand na twee fases leidt Kyandro met 34 punten, voor Pascal (32) en Danny (29). Bij de spelers wordt het podium voorlopig bezet door Leon (27 punten), Mauro (24) en Andreas (23) . 

Voor de volledige tussenstand na fase 2 kunnen jullie hier terecht. Op de derde fase is het nog een beetje wachten: afspraak op 04/03 van volgend jaar.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.