Competitie 2023-2024 – evaluatie heenronde

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 20:07

Wat voorafging: de voorbereiding van het seizoen begon een beetje in mineur: Wietse en Jürgen, twee van onze hoogst geklasseerde spelers,  besloten om andere oorden op te zoeken. De door onze B-ploeg afgedwongen promotie kwam hiermee op de helling te staan: het leek zinloos om deze ploeg in derde provinciale te laten uitkomen met lager gerangschikte spelers. Als kampioen in vierde provinciale blijven spelen was echter reglementair onmogelijk…De knoop werd uiteindelijk doorgehakt en er werd beslist om volledig opnieuw te beginnen…in vijfde provinciale. Door het grote aantal enthousiaste beginnende (jeugd)spelers gingen we bovendien van start met een C-ploeg.

De heenronde was voor de drie Oostkampse ploegen een schot in de roos.  Na het vertrek van twee van haar sterkhouders nestelt onze A-ploeg in derde provinciale zich halverwege op een gedeelde derde plaats met 23 punten. Er werd 6 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. Drie keer moesten ze het onderspit delven. Het voornaamste doel, het behalen van een veilige achtste plaats, lijkt daarmee zo goed als verzekerd.

De B-ploeg wil natuurlijk meer: zo snel mogelijk terug naar vierde provinciale. Dit seizoen is dit enkel weggelegd voor de kampioen. Een beetje druk dus, maar daar ging deze ploeg heel goed mee om. Elf overwinningen in evenveel wedstrijden plaatsen hen met 33 punten in pole-position. Toch willen we het vel van de beer niet verkopen. Naaste achtervolger Oostende I  ligt met 31 punten nog steeds op de loer.

De nieuwe C-ploeg, die in dezelfde reeks van de B-ploeg werd ondergebracht, deed het ook uitstekend. Zij konden 4 keer zegevieren en 1 keer was er een puntendeling. Zij moesten 6 keer hun meerdere erkennen. Goed voor een voorlopige gedeelde 7de plaats met 20 punten. Uiteraard betaalden de meeste spelers wat leergeld, maar het gaat iedere week beter.

De volledige rangschikking vinden jullie op de link naar de competitiewebsite onder 'activiteiten'.

We werkten deze heenronde met 20 spelers af.  Jan is de enige speler die iedere wedstrijd van de partij was. Met 41 gewonnen wedstrijden is hij ook de voorlopige topscorer van TTC Oostkamp. 8 spelers slaagden er in om een of meerdere hoger gerangschikte spelers te verschalken. Andreas slaagde daar maar liefst 12 (!) keer in. De volledige 'goe-bezig'- stand vinden jullie op de 'hall-of-fame'-pagina.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.